Tolerance Poster Show

Tolerance Poster Show, Spoor 3 station Haarlem – Foto: Jurriaan Hoefsmit

De Haarlemse burgemeester Jos Wienen opende donderdag 1 juni de Tolerance Poster Show. De Illustratie Biënnale presenteert deze bijzondere expositie met werk van internationaal bekende kunstenaars en illustratoren. De Illustratie Biënnale toont een selectie van ruim 60 posters uit de groeiende collectie van The Tolerance Project. Met werk van o.a Henning Wagenbreth (D), Reza Abedini (Iran), Bob Gill (USA), Gorilla (NL) en Sue Coe (UK), die 10 juni ook een presentatie geeft tijdens de Illustratie Biënnale in de Schuur. De Tolerance Poster Show is tot en met 18 juni 24/7 te zien op een bijzondere locatie: spoor 3 van het monumentale station Haarlem*. De expositie is deel van de Illustratie Biënnale Wandelroute.

burgemeester Jos Wienen opent the Tolerance Poster Show
posters: Ciro Palomno (Peru), Edel Rodriguez (Cuba) en Henning Wagenbreth (Duitsland)

The Tolerance Project

The Tolerance Project is een initiatief van de Bosnische, in New York wonende, activistische kunstenaar Mirko Ilic. Hij hoopt met het project een gesprek op gang te brengen over inclusie, een gesprek dat slechts kan beginnen vanuit begrip en tolerantie. De Tolerance Poster Show was sinds de start in 2017 te zien in 154 steden in 40 landen – van de VS, Peru, IJsland en Oekraïne, tot China, Zimbabwe en Zuid Korea – en bereikte al ruim 400.00 mensen. Meer informatie

Expositie The Tolerance Project

foto: Liana Casey

De Illustratie Biënnale dankt de NS voor het beschikbaar stellen van de ruimte op station Haarlem. Daarmee onderstreept de NS het belang van beeld én een tolerante samenleving.

*Let op, je moet inchecken om de expositie te bezoeken. Als er genoeg saldo (€ 10 of € 20) op je OV-chipkaart staat, kan je door de poortjes. Check je binnen 60 minuten in- en uit dan betaal je niets. Heb je onvoldoende saldo dan kun je bij een NS-kaartautomaat gratis een eenmalig station passageproduct op je kaart zetten waarmee je die dag 60 minuten op dat station kunt blijven.