Stories & Vibes bij 37PK

37PK is onderdeel van de Illustratie Biënnale wandelroute met de expositie Stories & Vibes – Fraaie Staaltjes Muziek x Illustratie. Illustraties kunnen bij uitstek een binnenwereld verbeelden, terwijl muziek de binnenwereld roert en tot de verbeelding spreekt. De kruisbestuiving tussen illustratie en muziek staat centraal in deze expositie met werk van zeven Nederlandse illustratoren en kunstenaars, in samenwerking met andere makers.

Brian Elstak en Vincent de Boer

Illustrator Brian Elstak dook samen met DJ The Flexican, MC RFx en MC DenZen in de collectie van The Black Archives voor een nieuwe animatie en soundscape gebaseerd op boeken, video’s, foto’s, en muziek op vinyl en cassettebandjes. Kunstenaar Vincent de Boer maakte met muziekcollectief Ill Considered de animatiefilm The Stroke, met muziek geïmproviseerd op basis van tekeningen. De film won in 2021 de debuutprijs op het Nederlands Film Festival. Vincent en Brian geven beiden een presentatie tijdens de Illustratie Biënnale op zaterdag 10 juni.

Met werk van: Vincent de Boer (x Ill Considered), Robert Bolwijn (x Johnny Dowd), Brian Elstak (x DJ The Flexican, MC RFx en MC DenZen), Erik Kriek (x Tim Knol en Blue Grass Boogiemen), Nils Mühlenbruch (= Drifter TV), TRIK (x The Irrational Library) en Gees Voorhees (x Atze de Vrieze).

Expositie Stories & Vibes – Fraaie Staaltjes Muziek x Illustratie

  • te zien van 9 juni t/m 6 augustus 2023
  • 37PK – Platform voor Kunsten, Groot Heiligland 37, Haarlem
  • Open donderdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
  • Opening: 9 juni (17.00 tot 20.00 uur). Illustrator en DJ Gees Voorhees draait plaatjes
  • Onderdeel van de Illustratie Biënnale wandelroute

VR installatie

Tolerance Poster Show