Recap 2023

“It hit all the notes! The artists had passion, vision and were ethical, dedicated and had profoundly wonderful techniques, a great intellect and kindness too” Sue Coe

De zevende editie van de Illustratie Biënnale zit er op, en wat was het een fantastisch festival! Na de opening op zaterdag 10 juni door Ruud Douma/Dolly Bellefleur begon het bijzondere en gevarieerde zaalprogramma met Vincent de Boer, Ytje, Bas Kosters, Hedy Tjin, Geertje Aalders, Steef de Jong, Brian Elstak en Sue Coe. De presentatie was in handen van Floortje Smit.

The Stroke – Vincent de Boer

Workshops, VR, live drawing en Blurbs

Zondag stond de Schuur opnieuw in het teken van illustratie. De Indiase kunstenaar Ram Singh Urveti gaf een bijzondere workshop over Gond-kunst en TRIK maakte met de deelnemers activistische illustraties. De Mexicaanse art-director Maru Aguzzi besprak portfolio’s, er was live drawing door Amber Hyacinth en Joost Swarte besprak boeken uit eigen archief in een enthousiaste Blurbs live. Het zonnige Illustratie Biënnale weekeinde nodigde uit voor een bezoek aan de Schuur met de exposities van geïllustreerde concertaffiches, (un)natural landscapes en de Sea Shepherd Campagne, en de bijzondere virtuele wereld van Ytje in haar VR installatie Reizen door het huis van mijn grootouders.

Workshop Gond kunst met Lipika Bansal en Ram Singh Urveti via live stream vanuit India.
Blurbs Live praten over een grote selectie boeken met Joost Swarte

Bekijk hier meer foto’s van de Illustratie Biënnale 2023