Paradiso + expositie

De Illustratie Biënnale werkt voor een bijzondere gevelexpositie van concertaffiches samen met Paradiso in Amsterdam.

Opening: maandag 1 mei 2023, 16.00 uur
Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam

Gevelexpositie geïllustreerde affiches

De beste concertaffiches tonen een beeld dat raakt aan de impact van het concert zelf. Deze unieke kwaliteit en veelzijdigheid maken concertaffiches tot een eigen grafische kunstvorm. De exposerende illustratoren putten uit het rijke archief van de poptempel, waar sinds 1968 ruim 30.700 concerten plaatsvonden. De Illustratie Biënnale presenteert de nieuwe concertaffiches in oktober 2022 tijdens een expositie op de gevel van Paradiso! En natuurlijk tijdens de Illustratie Biënnale 2023 op 10 en 11 juni in de Schuur in Haarlem.

Deelnemende illustratoren

Jimena Estíbaliz (@jimena.estibaliz) en Alejandro Magallanes (@magallanes71) uit Mexico en Anna Bay (@byannabay), Isa Grutter (@isa.grutter), Micha Huigen (@michahuigenillustration), Amber Hyacinth (@ambermalaikart), Melcher Oosterman (@melcher_eastman), Bob Mollema (@bobmollema), Floor Smit (@floorvloer) en Noa Zuidervaart (@noazuidervaart).

Eerdere edities

Bekijk de eerdere edities met boekomslagen (2016), album covers (2018) en filmaffiches (2020) in samenwerking met 40 jaar Nederlands Filmfestival.

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Paradiso Amsterdam, Pictoright en Gran Salon Mexico.

Data 2023 bekend!

Line-up 2023!