Paradiso + Illustratie

Sinds maandag 1 mei zijn de geïllustreerde concertaffiches van 10 illustratoren te zien op de gevel van Paradiso in Amsterdam. “Illustratoren hebben de kracht om met beeld een sfeer, een boodschap, een statement te maken”, zei Marlies Visser, creatief directeur van de Illustratie Biënnale bij de opening. “Met interessante affiches kan een poppodium laten zien wat het in huis heeft en waar het voor staat. Het is geweldig dat we met deze buitenexpositie een podium kunnen geven aan de verbinding tussen muziek en illustratie. Dank Paradiso voor deze mogelijkheid en dank aan alle illustratoren voor jullie geweldige bijdrage. Jullie hebben een eigen keuze gemaakt uit het fantastische archief van Paradiso en het is een bijzonder om te zien hoe veelzijdig die keuze is.”

De expositie van geïllustreerde concertaffiches is de hele maand mei te zien op de gevel van Paradiso (24/7 geopend) en tijdens de Illustratie Biënnale op 10 en 11 juni 2023 in de Schuur in Haarlem.

foto’s: Jurriaan Hoefsmit

Alle deelnemende illustratoren

Jimena Estíbaliz (@jimena.estibaliz) en Alejandro Magallanes (@magallanes71) uit Mexico en Anna Bay (@byannabay), Isa Grutter (@isa.grutter), Micha Huigen (@michahuigenillustration), Amber Hyacinth (@ambermalaikart), Melcher Oosterman (@melcher_eastman), Bob Mollema (@bobmollema), Floor Smit (@floorvloer) en Noa Zuidervaart (@noazuidervaart).

Uitgave met alle affiches

Bij de expositie hoort een prachtige uitgave met (uitneembare) affiches, schetsen en toelichtingen van de illustratoren. Te bestellen bij Boekhandel Athenaeum en natuurlijk ook te koop bij de Illustratie Biënnale op 10 en 11 juni in Haarlem.

De Illustratie Biënnale dankt de illustratoren voor hun medewerking en natuurlijk Paradiso, het Pictoright Fonds, de Fiep Westendorp Foundation en Gran Salon Mexico voor het mogelijk maken van dit project.